вторник, 9 септември 2014 г.

Пилешко вретено с топено сирене и ухание на естрагон

IMG_3025 IMG_3020

Обожавам месото приготвено по този начин, много по-сочно е и се запазват ароматите вътре .Имах рукола ,няколко гъби , топено сирене и реших да поканя за вечеря една моя любима подправка -естрагона и двама мъже .

Няма нищо сложно в тази рецепта,използвала само няколко съставки, за да се създам нещо, което е невероятно вкусно и най-вече бързо за вечеря от 2 пилешки филета тип пеперуда..И така бърза вечеря за мен и двама мъже ,тоест за мъж и половина .Та тази десетгодишна половинка се оказа вегетарианец от седмица ,но както после мъдро отсъди - Можело веднъж седмично да се яде месо. Не обичал рукола ,затова я замених с луканка :)


Продукти:

2 пилешки филета

топено сирене

куп рукола

1,2 гъби

сол ,естрагон и черен пипер

1 яйце

малко брашно за паниране

Начин на приготвяне:

Начукайте пилешките филета на тънко.Посолете и овкусете с подправките. Поставете резен топено сирене стиска рукола ,няколко гъбки и навийте на руло. Оваляйте в брашно ,топнете в разбито яйце и изпържете за кратко.Нужни са не повече от 2 ,3 минутки на всяка страна .10-12 минути са напълно достатъчни за месото.След като всички страни са златисто кафяви, извадете от тигана и поставете на хартиена кърпа, за да се отстраните излишната мазнина.Бързам да добавя ,че фурната ми бе заета с един десерт ,затова тази вечер аз ще изпържа моите ролета.Вие спокойно може да ги запечете във фурната и даже за повече хрупкавост отгоре да им настържете пармезан . Срежете диагонално ,докато още са горещи.И сервирайте с гарнитура по избор или с любимият ви сос.

IMG_3033 IMG_3031 IMG_3036 IMG_3040

Гарнитурата може да е просто свежа салата или задушен булгур както е в моя случай. Да ви е сладко !

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар