Продукти:
- 170 г бял шоколад
- 250 г сирене рикота/със стайна температура/
- 150 г краве масло
- 3 яйца
- 100 г кристална захар
- 180 г брашно
- 12 г бакпулвер/да 12 ,повече от едно пакетче/
- 300 г сини сливи
- 50 г пресни малини
- 50 г шам фъстък
- 50 г бонбони с вкус на ягода Haribo
- ванилия
- щипка сол
Начин на приготвяне :
Започнете дългото разбиването на яйцата и солта, като постепенно добавяте захарта.
През това време измийте и премахнете костилките на сливите. Срежете ги на половинки, а всяка половинка на още три парченца.
Подгответе форма с откопчаващ се ринг с размер 25 см. Намажете я с масло и облепете с домакинска хартия.
На водна баня разтопете белият шоколад,а след това и маслото.Разбъркайте хубаво. Пресейте брашното с бакпулвера.
Към избитите яйца и на ниска скорост добавете на порции рикотата.
Започнете добавянето на пресятото брашно и разтопените масло и шоколад.Редувайте ги като завършите с брашно.Объркването трябва да става в една посока, като се загребва от дъното и завъртва нагоре.
Изсипете половината от сместа в намазаната форма и загладете.Подредете половината от плодовете,бонбони и ядки.
Изсипете останалата част от тестото, загладете и отново подредете с плодове ,бонбони и шам фъстък
В предварително загрята фурна на 180 градуса изпечете за 50-55 минути.С дървено шишче може да проверите за готовността .
След пълното изстиване на сладкиша,може да откопчеете ринга .Обилно му поръсете пудра захар и прехвърлете в красив поднос .
Десертът е невероятно нежен и влажен .
Изненадващо не е толкова наситено ,въпреки добавянето на масло и шоколад ,печените плодове са смекчили вкусът ,а този намек на рикота е връхната точка на вкусовете в небцето ...Наистина не мога /очевидно /да го опиша с думи.
.Мотивирам ви да го направите в някой дъждовен ден.Знам че в такъв ден ,човек освен да се гуши под одеялото и да гледа любими сериали ,нищо друго не му се прави .Но не е сложно ,повярвайте ми .Ще си струва усилието и съм сигурна ,че ще се оцени от любимият човек .
Няма коментари:
Публикуване на коментар