четвъртък, 11 септември 2014 г.

Сочен стек от риба тон

Най-вкусната риба тон е прясната. Полята с лимонов сок е разкош.Опитвала съм го и знам. За съжаление в България тя е доста скъпа риба и е съмнително прясна. За това реших да изпека на грил тиган филетата риба. Предварително ги мариновах с разтопено масло и изцеден сок от лимон и грейпфрут .Предварително от вечерта .

 

IMG_0190

Печенето обаче е изключително трудно .Трябва да е за кратко и на много загрят оребрен тиган или скара .

IMG_0192

Рибата тон е много суха риба и ако дълго задържите филетата на скарата ,месото ще изсъхне.Достатъчни са само 3,4 минути на всяка страна.

 

 

IMG_0223 IMG_0224-001

Сервирайте с резен лимон и грейпфрут. Моята гарнитура бе пържени хапки от смесването на картофено пюре и пат а шу ''Pate a choux'' или тесто за еклери .

Няма коментари:

Публикуване на коментар