четвъртък, 25 септември 2014 г.

Запечени гъби с моцарела и пармезан

Има най-различни комбинации за тази толкова лесна рецепта.Истината е ,че с каквото и да се напълнят гъбите те пак ще са вкусни.А запечени само с масло си е класическа вкусотия. Моят избор за тези красавици бе страхотната комбинация от моцарела и пармезан.Опитайте и вие.
Продукти:
Дузина гъби
100 г моцарела за пици
пармезан за настъргване
сол,черен пипер
50-60 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.Измийте гъбите и отстранете пънчетата им.Подредете ги в намаслена тавичка.Изсипете виното .Посолете ги със сол и прясно смлян черен пипер.Във всяка гъбка поставете парченце моцарела.Просто я накъсайте небрежно .Запечете гъбите във фурната в продължение на 5 до 6 минути или докато моцарелата се разтопи.Настържете отгоре пармезан и сервирайте горещи или на при стайна температура и с чаша вино им се наслаждавайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар