вторник, 2 септември 2014 г.

Палачинки-обикновени и фини

IMG_3104

Никога не съм измервала брашното и млекото ,признавам си :) Някак си на око и на усещане за гъстота съм процедирала .Но днес , тоест снощи в 22:51 си казах ,че щом ще публикувам рецептата ,то трябва да е с грамажи .

Продукти:

300-350 г пресято брашно

400 мл прясно мляко

200 мл вода

4 броя яйца

1 каф.лъж сол

1,2 суп.лъж олио

Начин на приготвяне:

Яйцата и солта се разбиват за кратко с телчето.Добавя се половината млеко,част от брашното и отново се разбърква.Прибавя се водата и част брашно ,разбърква се .Накрая другата половина от млекото и отново брашно .Сместа се оставя да отпочине половин час.

Съгласете се ,че яйцата никога не са еднакви в размер ,а някои са с по-малък жълтък и т.н. Затова преценете гъстотата .Тя трябва да е като на боза и изсипвайки сместа отвисоко с черпака да се точи плавно .Тигана предварително се загрява и с помощта на лъжичка се капва по малко на дъното .Сигурно ще се мислите ,че ги обръщам с подхвърляне , не че не мога :) Имам си една тефлонова издължена шпатула жалко ,че не е влязла в кадър .Всяка една изпечена палачинка се намазва с масло .Спорно палачинкоправене ви пожелавам в почивните дни .Насладете им се с мед или с домашно сладко.Аз преди да си ги навия ще им поръся и сиренце .Да ви е сладко!

403025_4040138967403_392170050_n 404998_3953061310516_1088984245_n 577993_4040092966253_1156726757_n

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар