вторник, 2 септември 2014 г.
Палачинки-обикновени и фини
Никога не съм измервала брашното и млекото ,признавам си :) Някак си на око и на усещане за гъстота съм процедирала .Но днес , тоест снощи в 22:51 си казах ,че щом ще публикувам рецептата ,то трябва да е с грамажи .
Продукти:
300-350 г пресято брашно
400 мл прясно мляко
200 мл вода
4 броя яйца
1 каф.лъж сол
1,2 суп.лъж олио
Начин на приготвяне:
Яйцата и солта се разбиват за кратко с телчето.Добавя се половината млеко,част от брашното и отново се разбърква.Прибавя се водата и част брашно ,разбърква се .Накрая другата половина от млекото и отново брашно .Сместа се оставя да отпочине половин час.
Съгласете се ,че яйцата никога не са еднакви в размер ,а някои са с по-малък жълтък и т.н. Затова преценете гъстотата .Тя трябва да е като на боза и изсипвайки сместа отвисоко с черпака да се точи плавно .Тигана предварително се загрява и с помощта на лъжичка се капва по малко на дъното .Сигурно ще се мислите ,че ги обръщам с подхвърляне , не че не мога :) Имам си една тефлонова издължена шпатула жалко ,че не е влязла в кадър .Всяка една изпечена палачинка се намазва с масло .Спорно палачинкоправене ви пожелавам в почивните дни .Насладете им се с мед или с домашно сладко.Аз преди да си ги навия ще им поръся и сиренце .Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар