Днес моя малък терин не изглежда толкова професионално и впечатляващо ,но е толкова лесен за направа и затова ще споделя с вас рецептата.И ако не съм успяла да ви впечатля със снимка ,в моя защита ще кажа,че беше безумно вкусно и свежо предястие и непременно ще го направя за Нова Година.В по-голям вариант,в друга форма и с повече пластове сьомга . Бих могла да гарнирам и с червен хайвер.....елегантно и изискано звучи ,нали? И така ще изглежда ,обещавам си!
Продукти:
100 г пушена сьомга
1 брой авокадо
200 г сирене Котидж- Cottage
сокът на 1/2 лайм
5 г желатин
стрък пресен лук
копър
сол черен пипер
сос къри
2 филийки черен хляб
Начин на приготвяне:
Намажете леко с масло формата и я покрийте с пластовете копринено нежна сьомга.Добре е да се препокрият краищата. Обелете кората на авокадото ,премахнете костилка и с вилица го намачкайте на пюре.Добавете сиренето,накълцаният на ситно лук и копър .Подправете със сол , черен пипер и лимонов сок и леко разбъркайте.Сос къри е идеалният партньор на сьомгата и смело излейте количество поносимо за вашият вкус.
Предварително накиснатия желатин, разтопете на водна баня .Прибавете към него лъжичка от сместа ,разбъркайте да се изглади и на тънка струйка , добавете към пълнежа. Напълнете терина ,като притискате с лъжица ,за да не останат незапълнени части.Уверете се ,че сте изравнили повърхността му .
Запечатайте горната част на терина с филийките черен хляб ,на които предварително сте изрязали корите. Приберете в хладилник за 4,5 часа .Гарнирайте го с резени лимон и пресен магданоз .
Отрежете резен и сервирайте върху канапе от свежа салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар