сряда, 10 септември 2014 г.

Домашни бишкоти

Продукти:

4 броя яйца

120 г захар

160 г брашно

1,2 ванилии

Начин на приготвяне:

Пресейте на два пъти брашното и ароматизирайте с ванилия . Застелете с домакинска хартия тавичките от фурната .Отделете белтъците от жълтъците. Избийте белтъците с 2/3 от захарта на твърд сняг. С останалата захар разбийте жълтъците до сгъстяване. Когато белтъците са се избили ,загребете малка част със силиконова шпатула и разбъркайте с тях жълтъците. Пухкавите жълтъци изсипете в белтъците и внимателно в една посока объркайте. Добавете пресятото брашно на две части .Разбъркването трябва да е отново в една посока с загребващи ,въртеливи движения отдолу и нагоре . Шприцовайте с шприц с объл накрайни .Желателно е продълговатите овални бишкоти да са с дължина до 8 см. и дебелина в основата до 2,5 см..Поръсете ги с пудра захар и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар