Идеалната седмична вечеря
Тази рецепта е пълна с пресни аромати и не отнема време да се направи.
Продукти :
200 г сьомга/един котлет/
1 средно голяма тиквичка
1 малка глава червен лук
1,2 скилидки чесън
2,3 суп.лъж песто
3,4 суп.лъж.зехтин
200 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
Сварете талятелите според указанията на пакета в подсолена вряща вода, след това отцедете и объркайте с лъжица зехтин .Междувременно, загрейте зехтина в тиган, добавете нарязаните на ситно чесън ,червен лук и запържете за 3-4 минути или докато лукът омекне. Добавете кубчетата сьомга ,разбъркайте няколко минути да се запържи рибата и налейте сметаната.Нека се готви в продължение н пет минути на не много силен огън .Добавете нарязаната на жулиени или кръгчета тиквичка ,пестото и объркайте много нежно .Разбъркайте с отцедените талятели , прясно смлян черен пипер и пожелание с магданоз или босилек . Настържете само жълтата част от лимона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар