вторник, 19 август 2014 г.

Талятели с прясна сьомга ,тиквички и песто

Идеалната седмична вечеря

IMG_0599

Тази рецепта е пълна с пресни аромати и не отнема време да се направи.

Продукти :

200 г сьомга/един котлет/

1 средно голяма тиквичка

1 малка глава червен лук

1,2 скилидки чесън

2,3 суп.лъж песто

3,4 суп.лъж.зехтин

200 мл течна сметана

Начин на приготвяне:

Сварете талятелите според указанията на пакета в подсолена вряща вода, след това отцедете и объркайте с лъжица зехтин .Междувременно, загрейте зехтина в тиган, добавете нарязаните на ситно чесън ,червен лук и запържете за 3-4 минути или докато лукът омекне. Добавете кубчетата сьомга ,разбъркайте няколко минути да се запържи рибата и налейте сметаната.Нека се готви в продължение н пет минути на не много силен огън .Добавете нарязаната на жулиени или кръгчета тиквичка ,пестото и объркайте много нежно .Разбъркайте с отцедените талятели , прясно смлян черен пипер и пожелание с магданоз или босилек . Настържете само жълтата част от лимона.

IMG_0597

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар