четвъртък, 21 август 2014 г.
Хрупкав патладжан с булгур и моцарела
Представете си маса покрита със снежно бяла покривка , бутилка вино .Той я гледа с признателност и усмихвайки се, казва ''Наздраве ''. Тя е щастлива, много щастлива, лицето и сияе и грейнала сервира приготвената с любов уханна вечеря
от:
2 патладжана
50 г галета
50 г настърган пармезан
1 ч.ч. булгур
малка главичка лук
3,4 домата
100 г моцарела
1 яйце
1 ч.ч. зехтин
сол
прясно смлени зърна зелен и червен пипер
пресен босилек и стрък зелен лук
Как е приготвила вкусното ястие:
Обелила е и нарязала на шайби патладжаните. Разбъркала е с виличка яйцето и 1,2 с.л. зехтин, потопила е грижливо всяко парченце патладжан, после ги е оваляла в смес от галета, настърган пармезан и щипка, две сол.
В тавичка покрита с домакинска хартия ги е наредила и запекла до бледо-златисто за 3-4 минути от едната страна, и още толкова за другата страна.
Накълцала е на ситно главичката лук и задушила с останалият зехтин. Когато лукът е омекнал е добавила предварително обелените и настъргани 1,2 средно големи домата. Разбърквала е докато течността изври, добавила е измитият булгур. Варила го е 20 -25 минути. След това го е овкусила със сол, босилек и прясно смлени зърна зелен пипер.
Сега започва магията...
На всяка шайба хрупкав патладжан поставете с лъжица по малко от свареният булгур. Нарежете на шайби 1,2 зрели и месести домати, поставете по едно парче върху пълнежа. Ако имате чери домати, може да ги нарежете на половинки и наредите в кръг или отрежете щедро дебели парчета моцарела. Накъсайте няколко листенца босилек и разпръснете върху доматите и моцарелата. Запечете ги за 15 минути и поднесете на приглушена светлина със свежа салата и изстудено до 10-12 градуса вино. Обичайте се !
Моя избор е вино с искряща розова рокля- ''Ле Розе'' на Катаржина естейт.
Розе с плодов аромат , интензивен, но същевременно нежен и завладяващ , с нюанси на череши и гроздови зърна . Свежо, добре балансирано и със запомнящ се финал. Наздраве !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване