И едно вкусно пътешествие от мен за почивните дни .Намерете малко свободно време, за да ги забъркате.Нека да им се насладим и да помечтаем заедно.Затворете очи и полетете на крилете на любовта......Добре дошли в Париж -Bienvenue à Paris
Продукти:
3 средно големи круши
2 яйца
60 г пудра захар
1 с.л заквасена сметана
50 мл прясно мляко
1 к.л. бакпулвер
щипка хлебна сода
щипка сол,канела и кардамон
200-250 г пресято брашно
олио за пържене
Начин на приготвяне:
В купа смесете сухите съставки -брашно,бакпулвер,сода и сол .Сметаната смесете с млекото .Прибавете и яйцата и разбъркайте до хомогенност.Добавете течните към сухите съставки и разбъркайте добре .Накрая добавете и ароматите-канела,кардамон.Панировката трябва да бъде гладка ,без бучки и да се точи по вилицата.Измитите круши ,нарежете на филийки с дебелина до 5 мм. Отстранете семенцата в средата .Този невероятен сорт круши имаше семенца само долу в основата ,цялата издължена част до дръжката бе месеста .
В дълбок тиган загрейте олиото.С лъжица потопете в панировката няколко ''филийки'' круша .Нека сместа хубаво я обгърне и чак тогава ги пускайте в горещото олио.Пържете за не повече от 2 минути от всяка страна .Придобият ли златист цвят ги обръщайте.
Изваждайте ги с решетъчна лъжица върху домакинска хартия,за да се отцедят от излишната мазнина. Панировката ще запази влажността и аромата на круша.Сервирайте топли или студени ,като преди поднасяне ги наръсете със захар и канела.Мечтите са нещо прекрасно ,в тях има полет ..има дух, те не са затова да се осъществяват непременно . Обичайте се!
Няма коментари:
Публикуване на коментар