петък, 17 април 2015 г.

Панирани круши

И едно вкусно пътешествие от мен за почивните дни .Намерете малко свободно време, за да ги забъркате.Нека да им се насладим и да помечтаем заедно.Затворете очи и полетете на крилете на любовта......Добре дошли в Париж -Bienvenue à Paris

Продукти:

3 средно големи круши

2 яйца

60 г пудра захар

1 с.л заквасена сметана

50 мл прясно мляко

1 к.л. бакпулвер

щипка хлебна сода

щипка сол,канела и кардамон

200-250 г пресято брашно

олио за пържене

Начин на приготвяне:

В купа смесете сухите съставки -брашно,бакпулвер,сода и сол .Сметаната смесете с млекото .Прибавете и яйцата и разбъркайте до хомогенност.Добавете течните към сухите съставки и разбъркайте добре .Накрая добавете и ароматите-канела,кардамон.Панировката трябва да бъде гладка ,без бучки и да се точи по вилицата.Измитите круши ,нарежете на филийки с дебелина до 5 мм. Отстранете семенцата в средата .Този невероятен сорт круши имаше семенца само долу в основата ,цялата издължена част до дръжката бе месеста .

10305516_10202322125080057_6024853900322144456_n 10494851_10202322125400065_977585971209167075_n

В дълбок тиган загрейте олиото.С лъжица потопете в панировката няколко ''филийки'' круша .Нека сместа хубаво я обгърне и чак тогава ги пускайте в горещото олио.Пържете за не повече от 2 минути от всяка страна .Придобият ли златист цвят ги обръщайте.

10502045_10202322125000055_6283734112402257213_n

Изваждайте ги с решетъчна лъжица върху домакинска хартия,за да се отцедят от излишната мазнина. Панировката ще запази влажността и аромата на круша.Сервирайте топли или студени ,като преди поднасяне ги наръсете със захар и канела.Мечтите са нещо прекрасно ,в тях има полет ..има дух, те не са затова да се осъществяват непременно . Обичайте се!

10401975_10202322126160084_6165183607224761921_n-001 10516799_10202322126040081_8030114624996060949_n

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар