петък, 24 април 2015 г.

Руло''Стефани'' обвито в палачинки Meatloaf ''Stephani'' wrapped pancakes

Много стара и популярна рецепта за която съвсем неоспоримо можем да кажем ,че е унгарска.Рулото там е известно под името -Stefánia szelet. Тази вкусотия ,обаче не би съществувала без една друга нация и по специално една принцеса .Принцеса Стефани на Белгия.Почитател на хубавите ,подбрани ястия и напитки ,принцесата е въвела и редица други рецепти в унгарската кухня .Една от които е руло ''Стефани'' . Спирам с историята до тук ,за да ви пренеса в моята кухня.Тази вечер реших да модифицирам рецептата и наместо оваляно с галета,рулото го обвих с палачинки и посипах щедро с настърган кашкавал.А за да избегна идентичността със шотландските кюфтета, които наскоро приготвях и с малко соц пресантиман в плънката му добавих варени моркови , кисели краставички и още нещо .Резултатът е ефектно ,вкусно и сочно руло ,поднесено с много любов на обичаните от мен близки.

Продукти:

500 г кайма ''Стара Планина''

400 г телешка кайма

2 бр яйца

стрък пресен лук и няколко магданоз

малка глава червен лук

1 ч.л. горчица

1/2 ч.ч. настърган кашкавал

1ч.л. сос ''Уорчестър''

сол,черен пипер, лютив червен пипер на вкус

1 филийка сух хляб /без корите/накисната в прясно мляко

зеленчуков бульон около 200-300 мл.

За плънката :

5,6 яйца

2 ,3 моркова

дузина кисели краставички

4 слайса прошуто

8 бр.палачинки и 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Смесете двата вида кайма и в средата направете кладенче. Чукнете двете яйца,овкусете с подправките , соса и горчицата.Двата вида лук накълцайте на ситно и прибавете в каймата.Да не забравите в каймата да размесите филийката хляб и ситно настърганият кашкавал.Омесете всичко и моя съвет е да опаковате в торбичка и да оставите няколко часа в хладилник да се смесят подправките. Магданозът ли? Не сме го пропуснали ,но за да го запазите свеж го накъсайте когато ще оформяте рулото.През това време сварете в две отделни тенджерки яйцата и морковите .На яйцата са нужни 7,8 мкинутки ,а морковите проверявайте с виличка.Още топли яйцата полейте със студена вода ,за по лесно обелване. Застелете плота със свежо фолио в размер 40 х 30 см. и върху него с пръсти разплескайте каймата в хубав правоъгълник с дебелина до 1,5 см .В единият край наредете слайсовете прошуто и върхи тях позиционирайте яйцата,морковите и краставичките.

 

IMG_0544 IMG_0545

 

С помощта на фолиото надигайте и навивайте като свитък каймата.Така оформеното руло прехвърлете в намазнена тавичка .Налейте малко от бульона ,около един пръст .Печете за 30-40 минути в загрята на 200 градуса фурна,като от време на време поливате със соса,а ако се е изпарил добавете мъничко. Внимателно с помощта на две решетъчни лъжици извадете рулото от тавата и го обвийте с палачинките .

IMG_0552 IMG_0556

Обилно му настържете отгоре кашкавал,върнете го обратно в тавичката и запечете до златисто .

IMG_0714 IMG_0715

Сервирайте рулото нарязано на филии с гарнитура от варени картофи , картофено пюре или любимият ни у дома пресен чипс .

Atalante IMG_0719 IMG_0723 IMG_0720

Наслаждавайте му се в приятна компания и задължително с чаша вино !

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар