Сотиран спанак /всякакви зелении/ с чесън и изцеден лимон е една чудесна формула ,за да се запази блясъкът на спанака и неговите полезни качества.А ако към него прибавите шепа годжи бери или кедрови ядки ,получавате една прекрасна салата или гарнитура .
Продукти:
300 г пресен спанак
3,4 с.л зехтин
1 скилидка чесън
сол,черен пипер,прясно изцеден лимонов сок
50 г ядки/годжи бери,кедрови ,бадемови или сусам/
Начин на приготвяне:
Почистете дръжките /аз премахвам само на по едрите листа / на спанака и го измийте внимателно лист по лист. Може да го нарежете на грубо или просто да оставите не нарязани листата му.В дълбок тиган загрейте зехтина.Добавете скилидката чесън нарязана на едро да се пръжне. Когато започне да се зачервява отстранете я.Тя си е изиграла ролята,овкусила е зехтина.Ако прибавяте сусам или кедрови ядки сега е момента да ги запържите за няколко секунди.Прибавете спанака на две части.Предходната партида трябва да е омекнала и освободила място за другата част .Гответе за около 5,8 минути като отвреме на време разбърквайте.Към края прибавете ядките .Овкусете със сол,черен пипер .Преди сервиране полейте с прясно изцеден лимонов сок .
Няма коментари:
Публикуване на коментар