сряда, 8 април 2015 г.

Шотландски яйца Scottish eggs

Няма нищо ново в комбинацията на кайма и яйца .

IMG_9553

Опитвали сме я в руло ''Стефани''и ако не се лъжа Унгария е неговата родина, но всяка страна добавя по нещо свое.Чувствайте се свободни да експериментирате и вие! Позната ни е и от гнездата с яйца и в заключение от тази комбинация може лесно да приготвите нещо вкусно ,което да не ви отнеме твърде много време в кухнята.

Представям ви яйца по шотландски.Концепцията е проста- сварени яйца /за рохкав жълтък -4 мин. или твърд за 8 мин. /обвити в овкусена кайма ,панирани и пържени.Има толкова възможни комбинации за подправки ,колкото не можете да си представите .Това е моят избор и то за тази вечер ,утре може би друг аромат ще ме вдъхновил .А ,вие не се чувствайте задължени да прибавяте тези.

Продукти:

дузина пъдпъдъчи яйца /или 5,6 кокоши/

300 г кайма /телешка и свинска/

2 стръкчета зелен лук

1 ч.л. горчица

1 ч.л. сос ''Уорчестър''

сол,черен пипер,

мащерка, щипка ,две лют пипер

50 г галета

20 мл прясно мляко

За паниране: 1 яйце ,галета,царевично брашно,прясно мляко

Дълбока тенджера/или фритюрник/ и олио за пържене

Начин на приготвяне:

Поставете яйцата в малка тенджера и ги покрийте със студена вода .Оставете ги да къкрят в зависимост от това как предпочитате жълтъците.Полейте ги веднага над течаща студена вода и оставете настрана.Ако обичате много рохък жълтък,внимавайте много при обелването. В голяма купа смесете каймата,ситно нарязаният лук,подправките ,галетата и прясното мляко.Объркайте добре с пръсти.Обелените вече яйца оваляйте в царевично брашно/може и пшенично/ .С виличка разбийте яйцето.Разделете каймата на топки.От всяка топка разстелете на дланта си малък диск,подобно на дебела палачинка.Поставете в средата яйцето и увийте каймата около него.Повторете това и с другите яйца.Потопете за кратко всяко в прясно мляко ,после в царевично брашно,разбито яйце и накрая в галета.Пържете в сгорещено олио/олиото трябва да е поне 2,3 пръстта /. Обръщайте ги често с решетъчна лъжица,за да си гарантирате равномерно изпържване. Нужни са 4,5 минути .След изваждането им ги поставете върху домакинска хартия,за да се попие излишната мазнина.Сервирайте топли или студени със свежа салата или консервирани кисели краставички. Направо се затрудних в коя графа да ги публикувам- стават и за предястие , за салата и разядка ,за лека вечеря и за разкош чаша бяло вино....

IMG_9536 IMG_9543 IMG_9545 IMG_9537

Няма коментари:

Публикуване на коментар