Ангажиран ден и твърде малко време за готвене .И все пак ви се хапва нещо вкусно ,домашно приготвено с много любов и без консерванти. Тази бърза ,лесна и здравословна рецепта превръща няколко обикновени съставки в съблазнително ястие .Опитайте го !
Продукти:
1/2 пакет стъклено фиде
600 мл вода
1 средно голям морков-нарязан на лентички
100 г спанак-попарен
50 г грах
малка глава стар лук-нарязан на лентички
скилидка чесън-пресован
1/2 котлет сьомга-почистен от кожата и нарязан на кубчета
3,4 с.л. соев сос
1 ч.л. чили сос
2,3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера поставете фидето и го залейте с гореща вода .Похлупете я с капак за 3,4 минути.След това време прехвърлете нудълите/noodles/в гевгир и над течаща студена вода ги изстудете за кратко.Няколко капки зехтин ,за да не се слепнат и ги оставете настрана.В дълбок тиган загрейте зехтина .Поставете лука, чесъна и запържете за кратко -2,3 минути.Добавете морковите и след няколко минути грубо нарязаният попарен спанак.Към края добавете и граха.Прехвърлете зеленчуците в дълбока купа .В същият тиган без мазнина запържете кубчетата сьомга ,като непрекъснато ги обръщате .3,4 минутки са напълно достатъчни ,В края поръсете с чили соса. Засилите максимално котлона .Изсипете нудълите ,зеленчуците ,полейте ги със соевият сос и внимателно ,за да не разкъсате финото фиде разбъркайте .Сервирайте веднага .
Няма коментари:
Публикуване на коментар