четвъртък, 9 април 2015 г.

Стъклено фиде със сьомга и зеленчуци по китайски

Ангажиран ден и твърде малко време за готвене .И все пак ви се хапва нещо вкусно ,домашно приготвено с много любов и без консерванти. Тази бърза ,лесна и здравословна рецепта превръща няколко обикновени съставки в съблазнително ястие .Опитайте го !

Продукти:

1/2 пакет стъклено фиде

600 мл вода

1 средно голям морков-нарязан на лентички

100 г спанак-попарен

50 г грах

малка глава стар лук-нарязан на лентички

скилидка чесън-пресован

1/2 котлет сьомга-почистен от кожата и нарязан на кубчета

3,4 с.л. соев сос

1 ч.л. чили сос

2,3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера поставете фидето и го залейте с гореща вода .Похлупете я с капак за 3,4 минути.След това време прехвърлете нудълите/noodles/в гевгир и над течаща студена вода ги изстудете за кратко.Няколко капки зехтин ,за да не се слепнат и ги оставете настрана.В дълбок тиган загрейте зехтина .Поставете лука, чесъна и запържете за кратко -2,3 минути.Добавете морковите и след няколко минути грубо нарязаният попарен спанак.Към края добавете и граха.Прехвърлете зеленчуците в дълбока купа .В същият тиган без мазнина запържете кубчетата сьомга ,като непрекъснато ги обръщате .3,4 минутки са напълно достатъчни ,В края поръсете с чили соса. Засилите максимално котлона .Изсипете нудълите ,зеленчуците ,полейте ги със соевият сос и внимателно ,за да не разкъсате финото фиде разбъркайте .Сервирайте веднага .

IMG_9168-001 IMG_9158

Няма коментари:

Публикуване на коментар