четвъртък, 9 април 2015 г.

Шоколадова Павлова Chocolate Palova

Това което и харесвам на тази фантастична торта е бързото сглобяване .Нужно е малко избита сметана ,свежи плодове ,фантазия и много любов .Някъде бях чела ,че няма такава мярка -щипка ,а и как можеш да вложиш в красив и безумно вкусен разкош -щипка любов .Не и аз .Винаги съм била благословена с много любов и затова щедро я раздавам на близките .Както и тортите с повод и без повод . И също като любовта торта Павлова има много деликатен целувчен блат ,а вътрешността и е пухкава и мека като прегръдка на любим човек .А сега си представете цялата тази изискана крехкост в шоколадов вариант с облак пухкава сметана ,ароматизирана с ''Бейлис'' и с щедро разпилени градински ягоди и шоколад..Успяхте ли ? Ок, аз ще ви помогна :

IMG_9488

И още един шоколадов вариант с марципанов шоколад ,круши ,киви и банан:

IMG_9354

От тази последната си запазих парченце преди да я подаря ;) И рецептата за този ефирен блат е следната:

6 белтъка

310 г пудра захар

20 г какао

1 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. бял оцет

Начина на приготвяне е описан тук.Позволих си този път да загрея фурната на 160 градуса и след като поставих блата намалих на 13о градуса. Пекох го 1 и 30 минути.Открехнах фурната и в това положение блата изстина изцяло.Гарнирах с избита 400 г избита сметана , плодове и настърган шоколад .

IMG_9367 IMG_9459 IMG_9357 IMG_9360 IMG_9354 IMG_9480 IMG_9468 IMG_9483

 

Перфектният десерт ! А ако се чудите какво бихте направили останалите ви жълтъци ? Разбира се ,че яйчен крем и с него да напълните фунийки :) Рецептите са тук !

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар